nest 2021.jpg

Welkom bij
Schapendoes kennel
van Overvecht

GEZONDE PUPS

Mijn naam is Anita Oranje uit en samen met mijn gezin wonen wij met 3 fantastisch lieve schapendoesdames; Mollie, Ditta en Pleun in Doetinchem. 

Deze vrolijke, vrije en sportieve honden nemen we het liefst overal mee naar toe. Geen vakantie zonder honden erbij! 

Af en toe fokken we een nestje pups. De pups die bij mij worden geboren groeien op in huis. Dit houdt in dat zij veel in mensenhanden zijn en opgroeien met de meestvoorkomende geluiden, geuren en gebeurtenissen. Op deze manier geven we de pups een optimale start zodat ze uit kunnen groeien tot fijne huishonden.

Als u de filmpjes bekijkt van eerdere nesten dan krijgt u een idee hoe pups bij ons opgroeien.


Ditta- Doortje is HD/ED gekeurd, PRA++, en genetisch onderzocht op o.a. HUU, MDR1  
Voor elke dekking wordt er een ECVO onderzoek gedaan.


Pleun zal in 2023 haar eerste nestje krijgen. Ook zij is getest op verschillende afwijkingen; HD/ED, PRA++, MDR1, HUU (testresultaten)

De pups worden gefokt volgens de reglementen van de Schapendoesvereniging en Schapendoesclub

2ec27c50-e1ee-4ecb-b461-bd53a2549ca5_edited_edited_edited.jpg

VERZORGING

Schapendoezen hebben dagelijks minimaal een uur aaneengesloten beweging (loslopen!!!) nodig om mentaal en fysiek gezond te blijven. In dat uur verzamelt zo'n vacht heel wat modder, takjes, kleefkruid, blad ed. Een Schapendoes is langharig, verhaart matig en mag niet geschoren worden. De geschoren vacht biedt geen bescherming tegen de weersomstandigheden en scheren leidt vaak tot huidproblemen. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden als u voor een schapendoes kiest!